Barion Pixel

Oldalainkon a minőség növelése illetve a felhasználhatóság egyszerűbbé tétele érdekében anonim felhasználó-azonosítókat (cookie) alkalmazunk. Az "Elfogadom" gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez.

Kézzelfogható tudást adunk

Ma már tulajdonképpen elengedhetetlen, hogy egy termék, vagy szolgáltatás népszerűsítéséhez valamilyen internetes elérhetőség társuljon. Weboldal, webshop, blog, social média felület, többféle megoldás áll ehhez rendelkezésre. Mind azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet az adott témára.
 
Mivel a weboldal építés informatikai tudást feltételez, ezért a legtöbben szakemberre bízzák. A Tegtrix ebben is újítóként van jelen, hiszen a Csináld magad csomagban mindenki önállóan, maga építi meg a saját internetes oldalát. Mégpedig úgy, hogy ehhez minden támogatást megkap.
  
Tegtrix logo

Az oldal létrehozásával azonban még koránt sincs vége a feladatoknak. A weboldalakra felkerült információk, adatok folyamatosan változhatnak. Új adattartalom, videó, vagy éppen termékbővülés következtében, állandó megújítás várható. Azonban nagy kérdés, hogy egy webes felületen milyen kompetenciát igényel a tartalom megváltoztatása, új anyagok feltöltése, linkek, cikkek, videók beágyazása. Viszont a változtatás folyamatos költséget is jelent az oldal tulajdonosának.

 
Tegtrix oktatás: webdizájn

A Tegtrix csapata ezért innovációs nézőpontot képviselve, olyan képzést kínál az oldalhoz, amellyel az oktatáson résztvevő személyek önállóan képesek a tartalomkezelésre. A képzés korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánlható, aki szeretné költséghatékonyan fenntartani a weboldalát. Legyen az személyes, családi használatra készült, vagy éppen üzleti céllal fenntartott internetes felület.


Hiszünk az edukációban
Hasznos az oktatást a Csináld magad és az Egyedi honlap mellé választani. A Csináld magad csomagunkhoz egyébként jár 45 percnyi oktató videó anyag, aminek a segítségével lépésről-lépésre vezetjük végig a leendő tulajdonost a weboldal építésének pontjain. Azonban ez az önálló weboldal építés megvalósulására vonatkozó videó segédanyag, ami mellett természetesen rendelkezésre állunk az oldal megépítése során felmerülő kérdésekben. Ezzel együtt úgy véljük, élvezetes és hasznos ebben az esetben is bővebb tudással rendelkezni. Az Egyedi honlap
nál esetén azért jótékony az oktatás plusz elemként történő választása, mert a képzés során elsajátításra kerül saját tartalom, bejegyzés, videó anyag elhelyezésének technikája. Ennek azért van jelentősége, mert amikor egy weboldal elkészül és átadásra kerül, az minden esetben előre meghatározott szöveg és kép tartalommal történik. Azonban az oldalon bármikor szükségszerűvé válhat adat, szöveg, termék, link, cikk feltöltése, vagy éppen egy képváltoztatásra kerül sor. Valójában egy tartalomkezelő rendszerről beszélünk. Az oktatás során mi arra készítjük fel a résztvevőt, hogy ezzel a feladattal önállóan is boldoguljon. Tehát valójában egy egyszeri befektetéssel olyan képességhez jut, amivel külső segítség nélkül tud a honlapján bizonyos tevékenységeket elvégezni. Ez pedig költségmegtakarítást eredményez és nagyfokú szabadságot jelent. Hiszen senkire sem kell várni a tartalomváltoztatáshoz. Önmaga, azonnali eredményt ér el.
 
Tegtrix tartalomkezelő oktatás

A képzés menete
8 x 60 percre osztottuk fel az átadandó tudást. A 8 alkalmat egyéni igény szerint valósítjuk meg, azonban semmiképpen nem adjuk le az anyagot egy nap alatt, egyetlen 8 órás etapban. Ennek az az oka, hogy nagyon sok információt ölel fel a képzés. Ekkora tudás anyag befogadása egy alkalom alatt, megterhelő, így az elsajátítása nem lehet hatékony. Valamint a megfelelő minőséget biztosító gyakorlásra sem lenne ebben a formában lehetőség. Azonban például 4 x 2 órában, vagy három alkalomra elosztva, nagyon hatékonyan adható át az információs bázis. Ebben az esetben van idő arra, hogy beérjen az információ a találkozók közötti időben, és alkalom van a menet közbe felmerülő kérdések feltételére is. A képzés mindenképpen személyes jelenlétet igényel akkor is, ha bizonyos elemeit online formában is meg tudjuk oldani.


Miért érdemes a képzést választani a költséghatékonyságon túl?
Nagyon hasznos az oktatást választani akkor is, ha van már korábban elkészült oldal. Olyan is előfordult már, hogy a képzés során szeretett valaki bele a weboldal készítésbe. A tudás birtokában a családtagok számára is létrehozott egy közösen használható felületet.

Pályaorientációra is volt már példa a képzésnek köszönhetően. Ezért szívesen adjuk át ezt a tudást fiataloknak, akik akár ennek köszönhetően választják a webdesigner szakmát.

Akik nem hivatásként gondolnak a weboldal építésre, azok a technika használat, az ön-promóció, a kibertérben láthatóvá válás érdekében kapnak használható tudást. Annál is inkább, mivel egyre erősebb elvárás, hogy bizonyos mértékig az emberek a saját tudásukra építsenek az internet alapú világban.

 
Tegtrix oktatás mindenkinek

A képzés kiváló megoldás abban az esetben is, amikor egy KKV új oldalt rendel meg és néhány személyt kijelöl, akikre az oldal tartalommal való feltöltését fogják bízni a létrehozást követően. Ezáltal belső forrásból biztosítható a folyamatos oldalfrissítés anélkül, hogy erre külön informatikai szakembert alkalmaznának, vagy a tartalom megváltoztatása érdekében rendszeresen külső szakembert kellene plusz költségért felkérni.


Mennyire bonyolult a rendszer, amit el kell sajátítani?
Úgy kell elképzelni, mint egy Microsoft Word rendszert. Tud képbeszúrást, video link megjelenítést, video feltöltést, csak ezúttal nem Word rendszerben történik az elhelyezés, hanem egy lényegesen felhasználóbarátabb, úgynevezett WYSWYG (What you see is what you get), azaz „amit látsz, azt kapod” webes formátumban. Tulajdonképpen honlap szerkesztés történik. Ez a tudás egyébként nem csak weboldal, webshop, hanem blog esetében is hasznos lehet. Hiszen a technikai tudás bővítés a cél.

Maga az oktatási szolgáltatás elsősorban a csomagjaink mellé javasolt, amit a konkrét oldal készítés mellé érdemes a mindennapi tartalom kezelés megkönnyítésére választani. Mindemellett ma már arra is készen állunk, hogy olyan csoportos képzéseket indítsunk, ami már kész oldalak önerőből történő tartalom feltöltését szolgálják.

 
Tegtrix csoportos oktatások

Azt is érdemes figyelembe venni az oktatás választásakor, hogy egy személy számára is kifizetődő. Hiszen a tartalom feltöltéséhez a tudás birtokában nem kell szakember segítségét kérni. Ami természetesen annyiszor jelentene új és új azonnali költséget, ahányszor a tartalom módosítására sor kerül. Ugyanakkor nálunk a képzési költség a 8 x 60 perces oktatásra vonatkozik, nem pedig személyre értendő költség. Ennek értelmében egy cég kijelölt alkalmazottai, vállalkozások, családi, vagy baráti közösségek, iskolai osztályból összeállt tanulók csoportos képzés keretében, közösen is igénybe vehetik. Ennek köszönhetően személyekre lebontva az oktatási csomag költségét, már 5-10 fő viszonylatában is meglehetősen méltányos befektetéssel valósítható meg a tudás bázis elsajátítása, a készség és képesség bővítés.


A social média is hozzátartozik a mindennapjainkhoz
Ennek használata során is felmerülhetnek technikai kérdések, éppen ezért a Tegtrix csapat ebben is rendelkezésre áll. Annál is inkább, mert a világ nagyon gyorsan fejlődik, és az 50 pluszos generációnak is lépést kell tartani a technikai változással. Ezért nagyon is indokolt, hogy ne csak a fiatalok érezzék magukénak a kibertérben való jártasságot. Ez éppen úgy igaz a honlap tartalom feltöltésére vonatkozó ismereteket adó képzésünkre, mint a social médiában való jártasságra. Ezért a social média terén is vállalunk készségfejlesztő támogatást igény esetén. Azt azonban érdemes tudni, hogy a social média megjelenés akkor hatékony, ha weboldalhoz, vagy bloghoz kapcsolódik.

 
A social médiában való jelenlét elsődleges célja az, hogy a weboldalon, webshopon, vagy a blogban bemutatott tevékenység a közösségi térben, mint sokak által látható reklám felületen jelenjen meg.

Tegtrix social media

Összegezve
Úgy érdemes távlatokban építkezni, hogy vagy a Csináld magad , vagy az Egyedi oldalépítést választja az érintett, és ehhez rendeli hozzá a képzésünket. Ami nagyfokú szabadságot tesz lehetővé az oldal tartalmának folyamatos frissítésében, önállóságot biztosítva. A megvalósult oldalhoz pedig létrehoz közösségi felületeket, amelyeken fel tudja hívni a figyelmet a tevékenységére, és a saját weboldalára tereli az érdeklődőket. Ennek a rendszernek a technikai kritériuma megtanulható az oktatásunknak köszönhetően. Emellett természetesen a social médiában való megjelenés terén is adunk segítséget.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy az oldalon, vagy a webshopban történő tartalomgyártás, illetve a social média oldalak kezelése terén is rendelkezésre állunk azok részére, akik ebben szeretnének segítséget kapni. Hiszen a weboldalon történő kommunikációs tartalmak megjelenítése, nem csupán technikai kérdés. A sikeres működéshez, a potenciális látogatókkal való minőségi tartalomközlés, kommunikáció is hozzátartozik. Ezen a területen is gyakorlott szakember van a csapatunkban, akihez bizalommal fordulhatnak azok, akik bennünket választanak.

Tegtrix csapat